Стандардна спецификација -. SHANGH Топ ЧЕЛИК СД, ООД

стандардна спецификација

ЦЕВКИ

стандард

English значење

стандард

англиски значењето

GB / Т 8162-1987

Бесшевни челични цевки за структурни цели

A134-96 (2001)

Стандардна спецификација за цевки, челик, електрични фузија (лак) -welded (големини NPS 16 и повеќе години)

GB / Т 8163-1987

Бесшевни челични цевки за течни услуга

A135-01

Стандардна спецификација за електричен отпор заварени челични цевки

МК 3087-1982

Бесшевни челични цевки наменети за низок и среден притисок котел

A139 / A139M-04

стандардна спецификација за електрични-фузија (лак) -welded челични цевки (NPS 4 и повеќе)

МК 5310-1995

Бесшевни челични цевки и цевки за висок притисок котел

A192 / A192M-02

Стандардна спецификација за лесна котел цевки јаглероден челик за услуги со висок притисок

GB / T3091-2001

заварени челични цевки за услуги со низок притисок

DIN10216

Бесшевни челични цевки под притисок и испорака на техничката состојба

GB / Т 3091-1993

поцинковани заварени челични цевки за услуги со низок притисок

DIN17175

Electricall на отпорот или индукција заварени челични цевки цевки за покачена температура

GB / T9711.1-97

нафта и природен гас-челични цевки за цевководи-технички услови за испорака

DIN2440

челични цевки нелегиран, погоден за заварување и провира

API Спец 5L

спецификација за линија цевка

DIN2448-1981

Бесшевни челични цевки и цевки

A53 / A53M-04

Стандардна спецификација за цевки, челик, црна и топла натопи, поцинкувани, заварени и лесна

DIN1626

заварени кружни цевки од нелегирани челици со посебен квалитет

A106 / A106M-04a

Стандардна спецификација за лесна јаглерод челични цевки за висока температура услуги

DIN1629

Бесшевни кружни цевки од нелегирани челици со посебни барања за квалитет

A333 / A333M-04a

Стандардна спецификација за лесна и заварени челични цевки за ниски температури услуги

DIN1630

Бесшевни кружни цевки од нелегирани челици со многу високи барања за квалитет

A335 / A335M-03

Стандардна спецификација за лесна легура-феритни челични цевки за висока температура услуги

DIN2393

Заварени челични цевки наменети прецизност

А123 / A123M-02

Стандардна спецификација за цинк (топло-поцинкувани) обложување на железо и челик производи.

DIN2394

заварени челични цевки и големина прецизност

A500-03a

стандардна спецификација за ладно формирани заварени и лесна јаглероден челик структурни цевки во кола и форми

DIN2391

прецизност Бесшевни челични цевки

A671-04

Стандардна спецификација за електро-фузија-заварени челични цевки за атмосферска и пониски температури

DIN17121-84

circlar Бесшевни челични цевки наменети за структурни челик работа

A672-96

Стандардна спецификација за електро-фузија-заварени челични цевки за висока служба притисок на умерена температура

DIN10217

заварени челични цевки за услуги со низок притисок

A691-98

Стандардна спецификација за јаглерод и легирани челични цевки, електрични-фузија заварена за висока служба под притисокот на високи температури

DIN2450-64

ST35 лесна големина челични цевки и типична апликации

DIN2451-64

ST45 лесна големина челични цевки и типична апликации

DIN2457-64

ST52 лесна големина челични цевки и типична апликации

NF A49-212-1983

челични цевки лесна чист челични цевки наменети за употреба во медиум температура

NF A49-112-1987

челични цевки обична крајот лесна топло валани цевки со посебни услови за испорака

NF A49-111-1978

челични цевки обична крајот безшевни цевки од комерцијален квалитет за општи цели на среден притисок

ISO 9329-1997

Бесшевни челични цевки под притисок и испорака на техничката состојба

ISO 9330-1997

заварени челични цевки под притисок и испорака на техничката состојба

BS1387-2001

челични цевки и tubulars погодна за заштрафување да BS21 навои кај цевки

МЕСТЕЊЕ

стандард

англиски значењето

стандард

англиски значењето

A105 / A105M-03

Стандардна спецификација за јаглерод Челични отковки наменети за цевки апликации

A128 / A128M-93 (2003)

Стандардна спецификација за челик, леење, аустенитни манган

A182 / A182M-02

прирабници, кован фитинзи и вентили и делови за висока температура услуги

A234 / A234M-04

Стандардна спецификација за цевководни фитинзи од ковано јаглероден челик и легиран челик за умерен и висока температура услуги

А336 / A336M-03a

Стандардна спецификација за легирани челични отковки наменети за притисок и висока температура делови

A508 / A508M-04b

Стандардна спецификација за закалена и темперирана вакуум третирани со јаглерод и легирани челични фалсификување за садови под притисок

A522 / A522M-01

челик прирабници, фитинзи, вентили, и делови за ниска температура услуги

A694 / A694M-03

прирабници, фитинзи, вентили и делови за пренос на услуги со висок притисок

A707 / A707M-02

Стандардна спецификација за фалсификувани јаглерод и легирани челични прирабници за ниски температури услуги

A765 / A765M-01

притисок крвни садови-компонента ковање со задолжително барања цврстина

A788-04a

Стандардна спецификација за челик кованици, општи барања

A960 / A960-04a

Стандардна спецификација за општи барања за цевководни фитинзи wrough челик

A961-04

Стандардна спецификација за заедничка услов за челик прирабници, фалсификувани делови, вентили, цевки и делови за апликации

A965 / A965M-02e1

Стандардна спецификација за челик кованици, аустенитни, за притисок и висока температура делови

ИАНМСП SA-420

ниска температура фалсификувани јаглерод и легирани челични цевки фитинзи

ИАНМСП SA-403

фалсификувани durimet цевководни фитинзи

ИАНМСП B16.9

фабрички направени од ковано челик цевководни фитинзи

ИАНМСП B16.11

сокет-заварување и навој фалсификувани делови

ИАНМСП B16.28

ковано челик челно заварување краток радиус колена и се враќа

MSS СП-43

ковано нерѓосувачки челик челно заварување фитинзи

MSS СП-75

фалсификување челно заварување фитинзи

MSS СП-79

Приклучници заварување намалување внесува

MSS СП-83

класа 3000 челик сокет-заварување и навој унии

MSS СП-97

SW, ТИ и BW завршува за интегрално засилен фалсификувани излез гранка

JIS B2311

универзално челик челно заварување цевководни фитинзи

JIS B2312

челик челно заварување цевководни фитинзи

JIS B2313

челик челно заварување цевководни фитинзи

JIS B2316

челик сокет-заварување цевководни фитинзи

DIN2605

челик челно заварување цевководни фитинзи, колена и се наведнува

DIN2615

челик челно заварување цевководни фитинзи Т

DIN2616

челик челно заварување цевководни фитинзи редуцири

DIN2617

челик челно заварување цевководни фитинзи, капачиња

GB / Т 12459

челик челно заварување лесна фитинзи

GB / Т 13401

челик челно заварување цевководни фитинзи

GB / Т 14.383

кован челик сокет-Заварување на цевководни фитинзи

GB / T14626

кован челик навој цевководни фитинзи

ISO3419

нелегиран челик и легиран челик челно заварување фитинзи

ISO5251

нерѓосувачки челик челно заварување фитинзи


WhatsApp Online Chat !